Vaxning

Vaxning är en populär behandling för att ta bort oönskad hårväxt tillfälligt. Vaxning innebär att man tar bort håret på sin önskade kroppsdel genom att rycka hårstrået från roten med hjälp av ett flytande vax och remsor.Ett vax strykes då över huden där håren som skall avlägsnas växer.

En remsa läggs på för att sedan dras bort i motsatt riktning mot hur hårstråna ligger. Alla hår som är tillräckligt långa för att få fäste i remsan följer med. Huden blir slät och hårfriare direkt. Hårväxten måste behandlas kontinuerligt eftersom återväxt sker inom 3-6 veckor.

Hårstråna på benen bör vara minst 1 cm, bikinilinje 0,5 cm. Kan vara kortare i ansiktet, under armarna.


Bra att veta:

Om man är känslig kan huden ibland bli irriterad med kvaddlar, eller rodnad direkt efter och i samband med vaxningen. I sällsynta fall kan även lätt blodutgjutelse förekomma på slappare, mer löst sittande hudområden.

Tänk på att inte ta med smutsiga fingrar på det nyvaxade området då detta kan skapa irritation i huden.

Har du rakat mellan vaxnings tillfällena kan vissa hår förbli kvar trotts vaxning detta p g a av att håret växer i olika faser och att de helt enkel inte hunnit komma upp eller för att de fortfarande är för korta för att få ett fäste och följa med. För bäst vaxnings resultat bör man alltså inte raka mellan vaxnings tillfällena. Det är bra att peela huden inför vaxning, då följer små korta strån med lättare och inåtväxta strån kan lättare komma ut ur huden.

Du skall ha ren hud utan kräm på det område som skall vaxas vid vax tillfället annars får vaxet sämre fästningsförmåga. Huden bör inte vara irriterad eller solbränd så den ömmar.

Har du mycket torr hud kan det vara bra att förbereda huden inför vaxningen med att smörja och fukta upp den dagarna innan.


Tänk på efter:

Efter vaxningen skall du inte utsätta huden för starka kemikalier, klorvatten, offentliga bad eller direkt solljus inom 24 h eller åtsittande kläder.


Hela ben inkl. bikinilinje 75 min 589 kr

Hela ben 60 min 489 kr

Halva ben 30 min 389 kr

Vaxning ansikte 30 min 299 kr

Vaxning armar 30 min 349 kr

Vaxning armhålor 30 min 249 kr

Vaxning Haka 15 min 149 kr

Vaxning Läpp 15 min 149 kr

Vaxning Läpp + Haka 30 min 249 kr