Läpp-tatuering (pigmentering)

Genom kosmetisk tatuering kan vi förbättra ditt naturliga utseende och kamouflera ev. små imperfektioner. Kosmetisk pigmentering ska se bra och naturligt ut även på ett osminkat ansikte.

De främsta fördelarna med kosmetisk tatuering är att man har ett ständigt fräscht utseende. Tatueringen ger oss också möjlighet att korrigera små asymmetriska brister och en annan fördel är att du sparar tid.


Detta är en behandling som är väldigt populär då den har förmågan att korrigera missfärgningar, få tillbaka färgen där där den har förlorat den, förlorat formen, ärr men också bidra till ett fylligare utseende.


En ojämn form kan vi korrigera och små läppar kan göras något större för att se fylligare och mer ungdomliga ut!

Du kan välja mellan en mjuk naturlig läppfärg till en definierad läppkontur eller full läppfärgsättning. Du bestämmer själv om du bara vill jämna till din läppkontur i en naturlig färgton eller ge illusionen av en målad mun.


Har du en favoritpenna eller läppstift? Ta gärna med dig den, för att jämföra. Pigmenten ändrar inte färg, utan bleks sakta med tiden.


Hur går en procedur till?

Jag lyssnar först och främst på kundens önskemål om önskad form och val av läppfärg. Efter konsultationen skissar jag sedan en prototyp på läpparna där kunden får tycka till och se hur vi tänker. Blödning kan uppstå under proceduren och är helt normal.


Att tänka på!

Även om du har för vana att bära färgglada och djärva läppstift till vardags är det bättre att tatuera in en neutral färg så att du kan fortsätta med starka färger om du vill det och ha den valfriheten. Med ett starkt tatuerad pigment på läpparna får du en enda kulör vilket kan vara tråkigt om du gillar att experimentera med smink.


Att göra en kosmetisk tatuering medför ungefär samma känsla som en vanlig tatuering. På vissa personer kan man känna obehag medan andra inte känner så mycket smärttröskeln är olika för alla. Omedelbart efter proceduren är läpparnas hud och området runt dem röda – det är svullnad eller irritation. Efter två dagar eller fler kan en skorpa bildas på läpparna, låt den falla bort av sig själv. Du kan själv smörja in med antiseptiska och sårläkande medel för läpparna som jag kan rekommendera och som man kan köpa på apoteket.


Under de första dagarna efter en applicering av permanent smink är det förbjudet att sola solarium, bada, basta och använda kosmetika på området. Vänta med smink tills läpparna läkt helt. Under ett par dagar behöver du även avstå från kyssar och annan oral aktivitet för att inte skada dina läppar och minska risken för inflammation. Läkeperioden efter en smink-tatuering varar omkring 14 dagar. Om du har oral herpes så pratar vi om hur just du ska sköta om läkningen. Läppens slutliga färg kommer att framträda ordentligt efter ca 4-6 veckor.


Hur länge det håller beror på en hel del olika faktorer: tex. ålder, pigmentfärg, hudtyp och påverkan av yttre faktorer. Därför är allt strikt individuellt när det kommer till hur långt en sådan här tatuering håller. I genomsnitt varar emellertid en tatuering av läppar i 1-3 år, efter det måste den antingen uppdateras eller göras om på nytt.


''Jag utför inte detta på personer under 18 år utan målsmans tillstånd.''